strictly cars with character

‘Doet u mijn BMW 7 Serie maar in Java-groen met wit interieur’

7 november 2016
Dat ALPINA wel raad weet met de BMW 7 Serie bewijst de BMW ALPINA B7 Bi-Turbo. In Abu Dhabi staat de uitbundige variant op de anders zo behouden limousine nu bij de plaatselijke BMW dealer in een Java-groen jasje met wit interieur. Het topmodel in de BMW 7 Serie is de M760Li xDrive. Met zijn 6,6-liter V12 M Performance TwinPower Turbo benzinemotor is het geen kinderachtige jongen. Het vermogen van 600 pk en het koppel van 800 Nm zijn goed voor een 0-100 km/u sprint in 3,9 seconden en een topsnelheid van 305 km/u. Met de M op de kont, krijgt de BMW M760Li het M aerodynamica pakket, M sportuitlaat, M Sport remsysteem met blauw metallic remklauwen en M badge mee. De auto oogt er behoorlijk sportief mee, al is het voor ALPINA nog niet uitbundig genoeg.

ALPINA-looks

Het bedrijf kwam daarom begin dit jaar met de BMW Alpina B7 Biturbo. Met eveneens 600 pk en 800 Nm is de auto net zo sterk als de V12 variant van BMW, maar ALPINA neemt daarvoor een 4,4-liter V8 als basis. Prominente voor-en achterspoilers, een stevige bumperpartij en 20-inch Alpina Classic-wielen geven de B7 Biturbo zijn typische ALPINA-looks.

Java-groen

Die opvallende BMW Alpina B7 Biturbo staat nu bij de BMW-dealer in Abu Dhabi in een kleurstelling die alleen in het Midden-Oosten geen wenkbrauwen laat fronsen: een Java-groen exterieur wordt gecombineerd met een wit interieur.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer