strictly cars with character

R8 Star of Lucis: Audi laat fantasie de vrije loop

14 november 2016
Als eind november het computerspel Final Fantasy XV op de markt verschijnt, komt Audi met een speciale versie van haar R8. Voor deze Star of Lucis-uitvoering heb je wel wat fantasie nodig. Elke gamer kent wel de Final Fantasy-gamereeks. Het beroemde spel dat teruggaat naar 1987 is inmiddels aan zijn vijftiende variant toe. Final Fantasy XV wordt eind deze maand gelanceerd in Japan. Voor wie niets heeft met Final Fantasy moet nu even extra opletten, om goed te begrijpen wat de Audi R8 Star of Lucis inhoudt. De vijftiende episode speelt zich af in Insomnia, de hoofdstad van het Lucis-rijk. Het is er al tijden welvarend en vredig dankzij een ondoordringbaar schild rondom de stad. Dit schild wordt gegenereerd door een mystiek kristal dat in handen is in de koning van de stad. De koning heeft ook een zoon, Prins Noctis genaamd, die de hoofdrolspeler is van Final Fantasy XV. Hij gaat de strijd aan met een vijandelijk volk dat het gemunt heeft op het krachtige kristal.

Audi R8 Star of Lucis

Prins Noctis beschikt ook over een auto, zo is de gedachte. Een snel model dat past bij de technologische vooruitgang waar de stad Insomnia voor staat. Het is een Audi R8 Star of Lucis. Een auto die voortvloeit uit een samenwerking tussen de Royal Art Society of Lucis en de ingenieurs van Audi. Bent u er nog? Audi gebruikt al haar fantasie om haar Audi R8 te koppelen aan het beroemde computerspel. Zo is de Audi R8 Star of Lucis een samensmelting van auto en kristal. Precies. Ook de ‘konkinklijke’ lakkleuren vragen om wat inlevingsvermogen: Ramuhstard Black, Luis Ebony Black en Ultrossic Black zijn gebruikt.

One-off

Voor wie nu al de weg kwijt is, heeft Audi Japan een complete website gebouwd rondom de Audi R8 Star of Lucis. Vol met wonderlijke termen en verwijzingen naar het computerspel. Belangrijk nog: de Audi R8 Star of Lucis is ook echt te koop. Natuurlijk alleen in Japan en als unieke one-off. U moet er wel 470.000 dollar voor neertellen. En een flinke dosis fantasie meenemen naar de Audi-dealer. Interesse in de Audi R8 Star of Lucis? Op 21 november vindt de loting plaats in Japan. De winnaar heeft het recht de auto te kopen. [embed]https://www.youtube.com/watch?v=0USrtc7-sjc[/embed]

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer