strictly cars with character

Carros Nieuwsflash: SEAT, Lucid Motors en Audi

15 november 2016
De Carros Nieuwsflash van dinsdag 15 november: vierwielaangedreven SEAT Leon Cupra stoot door naar 300 pk, Lucid Motors zet hoog in en Audi S5 Sportback heeft een prijs.

SEAT Leon Cupra krijgt 300 pk

De nieuwe SEAT Leon staat binnenkort ook weer in de prijslijsten als sportieve Cupra. Voor het eerst in de geschiedenis zal de Leon Cupra de 300 pk aantikken. De nieuwe krachtpatser zal eveneens leverbaar worden met 4drive. De laatste keer dat de Cupra beschikte over vierwielaandrijving was in 2000, bij de introductie van de Cupra 4. De nieuwe SEAT Leon CUPRA wordt in februari gepresenteerd. Verdere specificaties en prijzen zullen rond die tijd volgen.

Lucid Motors zet Atvus tussen limousines

Lucid Motors – voorheen Atieva genaamd – heeft weer wat meer van zijn eerste model, de Atvus, laten zien.  De elektrische auto wordt en profil getoond tussen de Mercedes-Benz S-klasse en een BMW 7-serie in. Het doel van het plaatje is om aan te tonen dat de Atvus korter is dan zijn mikpunten, maar wel evenveel interieurruimte biedt. De Atvus zal bovendien circa 900 pk sterk zijn, waarmee het zich profileert aan de bovenkant van de markt. In 2018 moet de Atvus klaar zijn. Lucid Motors is gevestigd in Silicon Valley en wordt gerund door Chinees geld.

Audi S5 Sportback kost ruim 80 mille

Gisteren werd bekend dat de nieuwe Audi A5 Sportback 50.840 euro moet gaan kosten, vandaag volgt de prijs van de S5 Sportback. Het model voorzien van 354 pk sterke 3,0-liter zescilinder begint bij 80.920 euro. Je bent dan verzekerd van 500 Nm aan koppel en een 0-100 km/u sprint in 4,7 seconden. De Audi S5 Sportback is standaard uitgerust met quattro permantente vierwielaandrijving.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer