strictly cars with character

Slechts 300 stuks: Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet

17 november 2016
De overtreffende trap van de Mercedes-AMG S 65 is de Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet. Zelfde basis, maar een net ander jasje. En heel veel luxe. De Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet komt in een oplage van 300 stuks. Wereldwijd wel te verstaan. En de prijzen beginnen bij 300.000 euro. Dus reken op een klein euro-tonnetje meer in Nederland. De boodschap is duidelijk: de Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet gaat voor exclusief.

Batman

In de basis is de Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet natuurlijk gewoon een open S-Klasse. Uiterlijk verschilt de Maybach-versie daarvan doordat er een nieuwe bumperpartij – met het nodige chrome - is aangebracht en ook de 20-inch Maybach-velgen zijn alleen te vinden onder de luxe S 650. En waar Batman zijn logo de lucht inscheen om het gespuis te tonen dat hij eraan kwam, daar projecteert de S 650 Cabriolet het Maybach-logo op de grond als vorm van entreeverlichting.

Waterval

In het met de hand afgebouwde interieur kennen de lederen stoelen een afwerking met een perforatie in waterval-design. Die wordt vervolgens weer geflankeerd door een diamantpatroon. Volgens Mercedes-Maybach is de ambiance in het interieur geinspireerd op het Mercedes-Benz Style Arrow 460-Granturismo jacht. Omdat de eigenaars van Mercedes-Maybach modellen vaak kiezen voor personalisering van hun auto, kunnen ze onder meer een selectie maken uit de volgende niet-alledaagse combinaties: pastel geel/zwart of porcelein/zadel bruin. Ook in de extra’s: Swarovski koplampen.

Tassenset

Aangezien exclusiviteit het toverwoord is, is op het middenconsole een chromen plaquette te vinden met daarop het serienummer van de auto. 1 of 300, bijvoorbeeld. Een set witlederen en op maat gemaakte reistassen –ze moeten immers feilloos in de achterbak passen - zijn eveneens inbegrepen. Het leer dat gebruikt wordt is origineel voertuig-leder, verzekert Mercedes-Maybach. Ofwel: hetzelfde kwaliteit leer dat u terugvindt in bijvoorbeeld de bestuurdersstoel.

630 pk

De 6,0-liter biturbo V12 levert 630 pk aan vermogen. De 0-100 sprint verloopt in 4,1 seconden. De Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet wordt geleverd vanaf maart 2017. Voor Nederland is een handjevol exemplaren gereserveerd.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer