strictly cars with character

BMW X7 krijgt langzaam vorm

21 november 2016
De X-reeks bij BMW is vanaf 2018 weer een model rijker. Dit keer is het tijd voor het vlaggenschip der BMW SUV’s, de BMW X7. Van de X1 tot met de X6 heeft BMW het complete rijtje gevuld, op de X2 na dan. Daarbij staan de oneven getallen voor de reguliere SUV’s en de even getallen voor de versie met een sportieve coupé-daklijn. Voor 2018 heeft BMW de X7 aangekondigd en zoals de naam al doet vermoeden is dit het voorlopige topmodel der SUV’s van het merk.

Prijsstelling

De nieuwkomer is gecamoufleerd al gespot op de Duitse Autobahn. En ook BMW heeft inmiddels aanwijzingen gegeven aan wat voor een type auto we moeten denken. Volgens de Duitsers heeft het model de technologie en luxe aan boord die we ook van de 7 Serie kennen. Ook de prijsstelling zal in de buurt van de 7 Serie moeten liggen dus vanaf een kleine 100.000 euro. De BMW X6 is momenteel de duurste SUV in het aanbod met een vanafprijs van ruim 88 mille. BMW meldt ook dat er zowel een zeer luxe versie van de BMW X7 op het programma staan als meer doorsnee modellen.

Zevenzits

De zevenzitter zal niet zomaar een verlengde versie van de X5 (zie beeld) zijn, laat BMW verder weten. Zo zal de wielbasis langer zijn en bevat de grote SUV veel onderdelen die exclusief voor dit model zijn ontwikkeld. Op motorengebied lijkt het dat de X7 leent uit het pallet van de X5 en X6, maar ook van andere andere modellen kunnen krachtbronnen verwacht worden. De komst van een plug-in hybride lijkt eveneens een zekerheid. In 2018 moet de BMW X7 zijn opwachting maken.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer