strictly cars with character

Carros Nieuwsflash: Jeep, Jaguar Land Rover en Lexus

22 november 2016
De Carros Nieuwsflash van dinsdag 22 november: Jeep Grand Cherokee Trailhawk is er al volgende maand, Jaguar Land Rover zet vol in op elektrificatie en opgefriste Lexus IS 300h begin 2017 in de showroom.

Jeep Grand Cherokee Trailhawk nog dit jaar

Volgende maand staat de Jeep Grand Cherokee Trailhawk in de showroom en daarmee lijkt het ideale kerstcadeau voor de notoire offroadrijder een feit. De Trailhawk beschikt namelijk over een 250 pk sterke 3.0-liter dieselmotor, een automatische achttrapstransmissie en behoorlijk wat technologie die weg van de snelweg van pas kan komen. Zo is de Trailhawk uitgevoerd met luchtvering en een systeem waarmee de snelheid tijdens een klim of afdaling aangepast kan worden. Met een bodemvrijheid van 27,5 centimeter is een ‘vastlopertje’ ver weg. De Jeep Grand Cherokee Trailhawk kost met 91.705 euro wel flink wat meer dan de reguliere Grand Cherokee die voor 80.545 euro in de prijslijst staat.

Helft van Jaguar Land Rover modellen is (deels) elektrisch in 2020

Jaguar Land Rover zet de komende jaren vol in op de elektrificatie van het modelaanbod. In 2020 moet de helft namelijk een plug-in hybride zijn of zijn uitgerust met een volledig elektrische aandrijflijn. Jaguar Land Rover trapt af met de Jaguar I-PACE die eerdere deze maand als conceptmodel werd geïntroduceerd in Los Angeles. De elektrische I-PACE komt in 2018 en zal een actieradius hebben van ruim 500 kilometer.

Lexus IS 300h start bij 39.995 euro

Begin 2017 staat de opgefriste Lexus IS 300h bij de dealer vanaf 39.995 euro. Daarmee is de basisversie een stuk duurder geworden dan nu het geval. De Lexus IS 300h die de komende maanden uitloopt start bij 35.935 euro. De hogere catalogusprijs is echter deels te verklaren door de inmiddels verplichte vermelding van de kosten rijklaar maken. De gefacelifte Lexus IS 300h is voorzien van een nieuwe grille en bumperpartijen en staat op nieuwe 17- of 18-inch lichtmetalen velgen. Verder zijn de koplampen en de achterlichten opgefrist, en kiest Lexus voor de uitbreiding van de actieve veiligheidssystemen. Topper in het aanbod is de Luxury Line die vanaf 53.495 euro mee mag. Deze versie wordt onder meer gesierd door quad LED koplampen, 18-inch velgen, een audiosysteem met 10 luidsprekers en lederen en ‘Laser Cut Dark Wood’-accenten in het interieur.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer