strictly cars with character

Lotus Cars maakt winst. En breidt dus uit.

23 november 2016
Lotus Cars heeft in de 21e eeuw nog nooit winst gemaakt. Tot afgelopen kwartaal. Nu denkt Lotus aan de komst van nieuwe modellen. Met de Elise, Exige en Evora heeft Lotus drie modellen in het gamma. Niet bijster veel, maar dankzij een slimme strategie van special editions en extra krachtige uitvoeringen heeft het de afzet toch flink kunnen vergroten de afgelopen periode. Het gaat nu zelfs zo goed met het Britse merk dat het winst maakt. En dat is compleet nieuw voor Lotus. Die groei lijkt nog wel even door te zetten. In 2016 denkt Lotus zo’n 1.800 auto’s te verkopen om volgend jaar naar 2.000 verkochte exemplaren te gaan. In 2018 moet de teller dan al op 2.500 staan om in 2020 liefst 4.000 auto’s te verkopen.

SUV

Met de wind in de zeilen denkt Lotus aan het vernieuwen en uitbreiden van de modelreeks. Een compleet nieuwe Elise staat voor 2020 op het programma en de nieuwe Exige volgt niet veel later. Logischerwijs wordt daarna de nieuwe Evora verwacht om in 2022 twee varianten op de Elise en Exige te verwelkomen. Een vierde model in het portfolio is eveneens aannemelijk. Lotus Cars heeft bevestigd bezig te zijn met de eerste verkenningen voor een SUV.

Lotus Exige Sport 380

Het laatste nieuws van Lotus Cars is de Exige Sport 380. Zijn 3,5-liter V6 van Toyota genereert een vermogen van 380 pk en dat is veel als je beseft dat Exige Sport 380 dankzij het gebruik van koolstofvezel iets meer dan duizend kilo weegt. De 0-100 km/u sprint verloopt in 3,7 seconden.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer