strictly cars with character

Carros Nieuwsflash: Jaguar Land Rover, Lexus en BMW

29 november 2016
De Carros Nieuwsflash van dinsdag 29 november: Jaguar Land Rover wil een miljoen auto’s in 2020, Lexus LS komt met brandstofcel en BMW i3 krijgt een snel broertje.

Jaguar Land Rover wil dubbele afzet in 2020

Vorige week berichtten we al dat Jaguar Land Rover in 2020 een modelaanbod wil hebben dat voor de helft uit plug-in hybrides en EV’s bestaat. Nu blijkt dat de Britten – en onderdeel van Tata Motors uit India – voor datzelfde jaar een afzetverdubbeling van het aantal verkochte auto’s ziet. Momenteel worden er op jaarbasis een half miljoen auto’s verkocht en in 2020 moeten dat er één miljoen zijn. De elektrische auto’s worden vooral in de UK gebouwd waar de Britse overheid de komende tijd honderden miljoenen aan subsidies klaar heeft staan voor (de fabrikanten van) energiezuinige voertuigen.

Lexus LS krijgt een brandstofcel

Het onbetwiste topmodel van Lexus is de LS, die vanaf bijna 140.000 euro in de prijslijst staat. De limousine zal vanaf 2019 ook met een brandstofcel leverbaar zijn, weet Autocar te vertellen. De waterstofauto leent de technologie van de Toyota Mirai, een auto die voor het moederconcern een van de wegbereiders is in de nieuwe aandrijfvorm. Volgens Lexus wordt het nog wel een uitdaging om de LS met brandstofcel dezelfde prestaties te laten leveren als de huidige hybride versie die 445 pk aan systeemvermogen biedt. Lexus richt met de waterstofversie van de LS niet op een groot publiek. Ze verwacht namelijk niet duizenden, maar honderden auto’s te verkopen. Lexus lijkt dus vooral een statement te willen afgeven.

BMW i3 gaat sportief doen

Op de Frankfurt motor show van volgend najaar presenteert BMW de i3S, oftewel een sportieve variant van haar opvallende EV (met range extender). Hoewel de specificaties nog niet op tafel liggen, zal de i3S vanzelfsprekend geen moeite hebben de huidige 0-100 km/u sprint van de i3 te verbeteren. Die verloopt momenteel in 7,3 seconden, dus als BMW daar een (kleine) seconde van af weet af te snoepen, mogen we met recht spreken van een ware hot hatch. Een elektrische wel te verstaan.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer