strictly cars with character

Ferrari is jarig in Japan. Het cadeautje heet de J50

13 december 2016
Vijftig jaar Ferrari in Japan. De Italianen hadden zich er van af kunnen maken met wat badges en unieke lakkleuren, maar ze deden dat duidelijk niet. Zie hier de J50, een collector’s item op basis van de 488 Spider. Zogenaamde Anniversary-editions van een automerk beperken zich meestal tot een iets feestelijker aankleding van het model. Je kent het wel: speciale velgen, badges in het interieur, unieke lakkleuren en fraaie accenten. Maar Ferrari vond dat niet voldoende om te vieren dat het vijftig jaar geleden voet aan de grond kreeg in Japan en ontwierp de J50. De auto wordt gebouwd in een oplage van tien stuks en heeft de 488 Spider als basis.

Snuit

Zo is de neus van de 488 Spider niet meer te herkennen. De J50 heeft een snuit die spitser is met daarin slanke koplampunits. Over de flanken loopt een zwarte lijn, net als de Ferrari 288 GTO and F40 hadden. Ook is de deurlijn oplopend, zodat deze eindigt in de nieuw ontworpen achterzijde. Twee losse ronde achterlampen aan weerszijden domineren de kont van de J50. De vleugel aan de achterzijde zorgt voor extra neerwaartse druk.

Targa

De J50 is bovendien een Targa, waarvan het dak uit twee koolstofvezel delen bestaat. Het dak is op te bergen achter de twee stoelen. De 3,9-liter V8 leent de J50 van de 488 Spider, maar is opgevoerd naar 690 pk en dat is 20 pk meer dan vermogen dan z'n 'donor'.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer