strictly cars with character

Mercedes-Benz E-Klasse Coupé is flink gegroeid

14 december 2016
De nieuwe Mercedes-Benz E-Klasse Coupé strekt zijn benen een stuk verder uit. Hij is 12 centimeter langer dan zijn voorganger en dat merk je achterin. Langer, breder en hoger. En een grotere wielbasis. De Mercedes-Benz E-Klasse Coupé is flink gegroeid ten opzichte van zijn voorganger. En daar profiteren de achterpassagiers het meest van. Zij krijgen zeven centimeter meer beenruimte. Opvallend is dat de auto ondanks de toename van zijn omvang lichter is geworden. Ten opzichte van de sedan is hij bovendien verlaagd om zijn sportieve karakter te accentueren.

B-stijl

De meest in het oog springende designkenmerken zijn naast de coupédaklijn het ontbreken van de de B-stijl en de uitgesproken achterzijde met brede, slanke achterlichten. In het interieur zijn sportstoelen standaard en zien de luchtroosters – in ‘straalmotor-ontwerp’ - er anders uit dan in de sedan.

Motoriseringen

In eerste instantie zijn er vier motoriseringen beschikbaar. Het gaat om drie benzinekrachtbronnen en één diesel. De achterwielaangedreven E200 heeft een 184 pk sterke tweeliter viercilinder turbo aan boord. De 0-100 km/u sprint verloopt in 7,8 seconden. De E300 is bijna 1,5 seconde sneller van zijn plaats dankzij 245 pk. Ook dat vermogen is afkomstig uit een tweeliter viercilinder turbomotor. Voorlopig topmodel is de vierwielaangedreven E400. De zescilinder drieliter turbo beschikt over 333 pk en volbrengt de klassieke sprint in 5,3 tellen. De E220d heeft een viercilinder turbodiesel onder de kap en een vermogen van 194 pk. In een later stadium volgt nog onder meer een AMG E50.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer