strictly cars with character

‘Lotus werkt aan 2,25 miljoen euro kostende elektrische hypercar’

6 december 2018

Het Britse Lotus heeft in haar 70-jarige bestaan alleen maar betaalbare sportauto’s gebouwd. Onder de vleugels van nieuwe aandeelhouder Geely werkt het nu aan de ‘Omega’; een supersportwagen met elektrische aandrijving.

Lotus is al decennialang een bescheiden sportwagenmerk met nette prijzen. De lichtgewicht rijdersauto’s worden vooral door de liefhebber van puur sturen omarmd. Maar de tijden veranderen. Inmiddels is het machtige Geely (de Chinese eigenaar van onder meer Volvo, Polestar, Lynk&Co, LEVC, Proton en Terrafugia) grootaandeelhouder en zij zien wel wat in een heuse hypercar.

Omega

Lotus is al goed onderweg met een dergelijke supersportwagen, meldt het Britse automagazine Autocar. Komend jaar moet er al een studiemodel aan de wereld worden gepresenteerd, waarna een productiemodel in gelimiteerde oplage aan het begin van het nieuwe decennium verschijnt. Die elektrische hypercar heet voorlopig ‘Omega’ en moet zeker 2 miljoen Britse ponden kosten, ofwel zo’n 2,25 miljoen euro. Verder is nog weinig over die Omega bekend, al denkt Autocar dat het Lotus er alles aan gelegen is de auto vederlicht te maken, zoals het merk dat al sinds mensenheugenis voorstaat. Eén probleem: een accupakket maakt auto’s juist zwaar. Er wordt dus gesproken over batterijtechnologie van de nieuwste generatie. Zou het al tijd zijn voor het peperdure ‘wondermateriaal’ grafeen?

Uithangbord

Geely lijkt met de komst van de hypercar Lotus te willen bombarderen als uithangbord voor haar steeds verder uitdijende imperium. Naast het hoofdkwartier van Lotus in Hethel, zal er veel rondom de Omega beslist worden in het Geely designcentrum in Coventry. De Chinezen zijn bovendien van plan om een complete belevenis rondom Lotus te bouwen. In Hethel staan een ‘customer experience centre’, ‘heritage’ centre én museum gepland.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer