strictly cars with character

McLaren 720S Spider: net zo snel als de Coupé

10 december 2018

Met de McLaren 720S Spider kun je ook dakloos genieten van de sportiviteit van de 720S. Dankzij een slimme, lichtgewicht constructie is de Spider amper zwaarder dan de Coupé.

Normaal legt een Spider-versie flink wat meer gewicht in de schaal dan een Coupé. Doordat het vaste dak ontbreekt moet de auto immers elders verstevigd worden en dat kost de nodige kilo’s. McLaren heeft dat euvel tot een minimum weten te beperken bij de nieuwe 720S Spider. Dankzij de monocage carbonfiber-constructie is de auto van huisuit stevig genoeg zodat er geen aanpassingen zijn gedaan. De Spider is daardoor met 1.332 kilo slechts 49 kilo zwaarder dan de Coupé. De sprint van nul naar honderd verloopt bovendien gelijk: in 2,9 tellen schieten zowel de Spider als de Coupé uit de startblokken. De topsnelheid bedraagt 325 km/u. Net als de Coupé beschikt de Spider over een 4,0-liter V8 twin turbomotor die goed is voor een vermogen van 720 pk en een maximumkoppel van 770 Nm.

Klapdak

Het klapdak van de McLaren 720S Spider is uitgevoerd in koolstofvezel en opent of sluit in 11 seconden. Natuurlijk kan dat al rijdend, maar uit veiligheidsoogpunt tot een snelheid van 50 km/u. De achterspoiler past zich aan de snelheid aan en merkt ook of de kap open of gesloten is. Aardig extraatje is de optie elektrochroom glas, waarmee je de ruit in de kap verduistert.

Lente 2019

Vanaf maart 2019 start de levering van de McLaren 720S Spider. De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend, maar in Engeland betaal je minimaal 237.000 pond, terwijl er in de VS een prijskaartje van 315.000 dollar aanhangt.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer