strictly cars with character

‘Betaalbare’ SUV met pit: de SKODA Kodiaq RS

14 december 2018

Wie een sportieve SUV zoekt, komt misschien niet zo snel bij SKODA uit. Maar de Tsjechen hebben er in de Kodiaq RS wel eentje. De 240 pk sterke Kodiaq heeft nu ook een prijskaartje: 61.490 euro.

Bij de term ‘RS’ denk je aan een geweldenaar van de bovenste plank. Dat is de SKODA Kodiaq RS niet. De sprint van nul naar honderd in 6,9 seconden is daar niet voldoende rap voor, al heb je met 2,0-liter twinturbodiesel toch de beschikking over een zeer soepele krachtbron. Het vermogen bedraagt immers 240 pk, terwijl het maximumkoppel op 500 Nm uitkomt. Dat de SKODA Kodiaq RS geen echte bruut is, blijkt verder uit het feit dat de Tsjechen het motorgeluid aangepast het interieur insturen.

Luxe uitrusting

Hoewel 61.490 euro best een hoop geld is, heb je dan wel een sportieve SUV die behoorlijk af is. SKODA monteert immers 20-inch velgen en sportievere bumpers. En in het interieur is kwistig gestrooid met leer en alcantara. De vierwielaangedreven Kodiaq RS is uitgerust met een zeventraps automaat met dubbele koppeling en het Dynamic Chassis Control. Laatstgenoemde systeem laat de bestuurder diverse rijmodi selecteren. In totaal zijn er zeven rijprogramma’s beschikbaar: Eco, Comfort, Normal, Sport, Individual, Snow en Off-Road.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer