strictly cars with character

Porsche plakt de T van Touring achter de 718 Boxster en Cayman

19 december 2018

Wel de basismotor, maar toch meer dynamiek; dat is het idee achter de nieuwe 718 Boxster T en Cayman T.

Voortaan levert Porsche haar 718 Boxster en 718 Cayman als Touring-versies. Er wordt een ‘T’ achter de modelnaam geplakt, maar de motor is niet onder handen genomen. Dat blijft de 2,0-liter viercilinder turbomotor met een vermogen van 300 pk en een koppel van 380 Nm. Wat wel anders is ten opzichte van de reguliere 718 is dat de 718 T’s standaard geen PDK-versnellingsbak hebben, maar een handbak met zes verzetten. Ook staat de T voor een verlaagd PASM-sportonderstel en het Sport Chrono-pakket. Voor nog meer dynamiek en sportiviteit monteert Porsche een mechanisch sperdifferentieel op de achterste as. Verder belooft Porsche dat de aandrijflijn met minder trillingen z’n werk doet, waardoor de 718 T’s beter sturen.

GT-stuurwiel

In het interieur van beide Tourings valt het GT-stuurwiel op en de nodige T-badges. Het infotainmentsysteem maakt plaats voor een groot opbergvak. Voor gewichtsbesparing zijn de binnenste deurgrepen vervangen door katoenen lussen, terwijl het middelste van de sportstoelen is bekleed met lichtgewicht textiel.

Uiterlijke kenmerken

De 718 Boxster T en Cayman T zijn herkenbaar aan hun 20-inch wielen, grijsgelakte spiegelkappen en dubbele uitlaatuiteindes die centraal zijn geplaatst. Tegen het einde van februari 2019 worden de 718 Boxster T en Cayman T leverbaar met prijzen vanaf 91.300 euro.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer