strictly cars with character

Nieuwe hybride Lamborghini licht op in het donker

24 december 2018

In 2020 introduceert Lamborghini een nieuwe hypercar. De hybride aangedreven Italiaan zal zo’n 2,5 miljoen euro kosten. Voor dat lieve sommetje licht hij wel op in het donker.

Lamborghini zelf geeft nog maar weinig prijs over de nieuwkomer voor 2020, maar volgens het Britse Autocar gaat het om een hybride aangedreven opvolger van de Aventador. De sportwagen, voorlopig LB48H geduid, krijgt naast een V12-krachtbron ook een elektromotor aan boord. Het systeemvermogen moet uitkomen op zo’n 840 pk.

Lichtvoetigheid

Dat Lamborghini eigenlijk geen voorstander van een hybride is, is algemeen bekend. Een hybride aandrijflijn maakt een lichtgewicht Lamborghini al snel 150 kilo zwaarder en dat gaat ten kosten van de felbegeerde lichtvoetigheid van de auto’s. De technische baas bij Lamborghini, Maurizio Reggiani, daarover: “ik heb liever tien kilo’s minder dan 1 pk meer, zelfs als de power-to-weight-verhouding het zelfde blijft.” Door steeds strenger wordende emissienormen ontkomen de Italianen echter niet aan elektrificatie.

Glow-in-the-dark

Hoewel Lamborghini op het gebied van aandrijflijnen niet eigenwijs kan blijven, doen ze het op andere vlakken wel. Zo schijnt de LB48H te worden voorzien van een speciaal ‘glow-in-the-dark’-laagje. Klinkt als behoorlijke kitsch, al zal Lamborghini vast iets bedenken waardoor niet als rijdende kerstbal door het leven gaan.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer