strictly cars with character

Lamborghini Huracán EVO: nieuwe snuit en meer pk’s

8 januari 2019

De nieuwe Lamborghini Huracán EVO is een stuk krachtiger dan de reguliere Huracán. Bovendien voorzien de Italianen de EVO van een gewijzigd voorkomen.

Met een vermogen van 610 pk is het met de Lamborghini Huracán nimmer afzien, toch is er altijd ruimte voor nét dat beetje meer. De Lamborghini Huracán EVO biedt dat sportieve extraatje in de vorm van liefst 640 pk aan vermogen, verkregen uit de bekende atmosferische 5,2-liter V10-krachtbron. De EVO snelt in 2,9 tellen van nul naar honderd, en zelfs in 9 seconden van nul naar tweehonderd. De topsnelheid bedraagt 325 km/u.

Finetuning

Om de EVO weer een stuk scherper dan de normale Huracán te maken, heeft Lamborghini de EVO op een aantal punten gefinetuned. De krachtbron reageert nog sneller op het gaspedaal en de zeventraps dubbele transmissie met dubbele koppeling doet z’n werk nóg rapper. Ook is vierwielbesturing paraat.

Op uiterlijk gebied heeft de EVO een aantal aanpassingen ondergaan die de aerodynamica ten goede komen. De bumpers zijn nieuw, de luchtinlaten en de spoilers.

Aanraakscherm

In het interieur blijft er veel het zelfde, al is wel een nieuw infotainmentsysteem leverbaar. In de middenconsole is een 8,4-inch groot aanraakscherm geplaatst. Dit voorjaar staat de Lamborghini Huracán EVO bij de dealer. Tegen die tijd worden ook de vanafprijzen bekend.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer