strictly cars with character

Te vroeg online: de Mercedes-Benz CLA-Klasse

8 januari 2019

De nieuwe Mercedes-Benz CLA-Klasse wordt deze week onthuld. Het Australische Caradvice kreeg de eerste foto’s in bezit en zette ze online.

De Mercedes-Benz A-Klasse is er tegenwoordig in heel wat varianten, dus met de regelmaat van de klok komt er nieuws naar buiten rond een nieuw of vernieuwd model. Op de CES in Las Vegas presenteren de Duitsers de nieuwe CLA. De tweede generatie is voorafgaand aan de wereldwijde première echter al online te zien, want het Australische Caradvice lekte de eerste platen.

Hoger segment

De nieuwe CLA is in lengte gegroeid en is voortaan langer dan de A-Klasse Sedan, of te wel; minimaal 4,55 meter lang. De extra centimeters komen vooral de wielbasis ten goede en daarmee de binnenruimte. Mercedes-Benz lijkt de CLA dus vooral te positioneren in lijn met haar ruime coupés in het hogere segment. De styling van de nieuwe CLA lijkt daarmee meer op z’n grotere broers.

MBUX

In het interieur is voortaan het MBUX infotainmentsysteem terug te vinden, kort voor Mercedes-Benz User Experience. Het systeem maakt gebruik van kunstmatige intelligentie en is zelflerend. Naast de CLA Coupé wordt later dit jaar ook de nieuwe CLA shooting brake verwacht.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer