strictly cars with character

Lexus LC Convertible gaat als concept naar Detroit

11 januari 2019

De Lexus LC Coupé zullen we binnenkort ongetwijfeld als cabriolet kunnen rijden. De Japanners presenteren binnenkort het studiemodel van de open variant op de autoshow van Detroit.

Officieel is de Lexus LC Convertible nog een conceptmodel, maar wie de lijnen van de open versie ziet, weet dat het productiemodel waarschijnlijk weinig zal afwijken van het getoonde exemplaar. Het is nog wel even gissen naar het materiaal van het klapdak. Een stoffen variant zou de LC Convertible waarschijnlijk goed staan, maar misschien opteren de Japanners voor een klapdak van steviger materiaal.

2+2

Lexus noemt de LC Convertible Concept een open 2+2 premium roadster. Achter de voorstoelen is nog een achterbankje gemonteerd voor een paar piepkleine volwassenen, of voor de kids. Lexus ziet de LC Convertible daarbij niet zomaar als een opengewerkte variant van de coupé. “Het ontwerp is een natuurlijke evolutie van het originele design, maar kan ook worden beschouwd als een opzichzelfstaand model met een unieke identiteit”, zo klinkt het.

LC F

De komst van de Lexus LC Convertible, waarschijnlijk volgend jaar productieklaar, vormt slecht nieuws voor de liefhebbers van een verwachte LC F. Die zeer sportieve versie van de LC wordt met de komst van de cabrio naar achteren geschoven. Lexus verwacht dat de Lexus LC Convertible nu eenmaal beter verkoopt dan zo’n krachtige versie.

Welke motor de Lexus LC Convertible aan boord krijgt is nog onbekend. Voor de hand ligt de 5,0-liter V8 uit de LC500 en de 3,5-liter V6 uit de hybride LC500h.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer