strictly cars with character

Tesla Model X eerste ‘EV van het Jaar’

15 januari 2019

Inmiddels is het aanbod aan elektrische auto’s zo groot, dat de VZR (Vereniging Zakelijke Rijders) een heuse ‘EV van het Jaar’-verkiezing is gestart. De eerste winnaar is de Tesla Model X.

De VZR bekeek, samen met partners Eneco en AutoWeek, voor haar ‘EV van het Jaar’-verkiezing alle volledig elektrisch aangedreven modellen die momenteel in Nederland rondrijden op acht criteria: range, laadsnelheid, beschikbaarheid, registraties, trekgewicht, prijs, rij-eigenschappen en gebruiksgemak. Langs die meetlat komt de Tesla Model X het beste naar voren. Ondanks de hoge aanschafprijs scoort Amerikaan goed op onder meer range, laadsnelheid en trekgewicht.

Top-10

De nummer twee in de verkiezing is die andere Tesla, de Model S. Het gat tussen de nummers één en twee en de nummer drie, de Jaguar I-Pace is groot. De Tesla’s scoren respectievelijk 281 om 276 punten, terwijl de I-Pace met 240 punten ‘the best of the rest’ is. De populaire Brit laat de Volkswagen e-Golf (239 punten), de Nissan Leaf (235 punten) en de BMW i3 (233 punten) nipt achter zich. Verder nog in de top-10; de Hyundai Kona, Renault Zoe, Kia e-Niro en Opel Ampera-e.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer