strictly cars with character

Nieuwe Ford Mustang Shelby GT500 is krachtigste ooit

16 januari 2019

De autoshow van Detroit is in volle gang. Een van de smaakmakers is de gloednieuwe Ford Mustang Shelby GT500. Als hij dit najaar de Amerikaanse showroom induikt, doet hij dat met meer dan 700 pk aan vermogen.

Toen Carroll Shelby in 1967 voor het eerst z’n Shelby GT500 reed, riep hij dat het de eerste auto was waar hij écht trots op was. En gelijk had hij, de auto groeide uit tot een legende en komt nog altijd om de zoveel tijd in een nieuwe uitdossing uit. Op de autoshow van Detroit presenteert Ford de Mustang Shelby GT500 voor 2020, een auto die dit najaar uitkomt in de VS. Een dik halve eeuw na het origineel is de nieuwe GT500 de krachtigste ooit. Ford sleutelde aan de 5,2-liter V8 krachtbron totdat het vermogen boven de 700 pk uitkwam, zo voegde het een compressor van 2,65-liter toe.

Enorme remmen

Dat surplus aan vermogen wordt in z’n geheel naar de achterste wielen gestuurd. Schakelen gebeurt via een zeventraps automaat met dubbele koppeling en de sprint van nul naar honderd verloopt in 3,5 seconden. Een razendsnel kwartmijltje kan ook, volgens Ford is daar minder dan 11 tellen voor nodig. Remmen wil het beest ook wel, want de Amerikanen monteerde de grootste remmen ooit, naar eigen zeggen.

Striping

Om in het interieur niet alleen van de woeste motorgeluiden te genieten, is de GT500 voorzien van een audiosysteem met 12 speakers. Er is in het interieur verder het nodige zachte leder en koolstofvezel te vinden. Voor het exterieur kiest de Amerikaanse koper uit kleuren als ‘Red Hot’, ‘Twister Orange’ en ‘Iconic Silver’, al dan niet gecombineerd met striping.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer