strictly cars with character

Nóg een pittige Golf: de GTI TCR

17 januari 2019

Tussen de Volkswagen Golf GTI Performance en de Golf R komt binnenkort de GTI TCR te staan. Een vermogen van 290 pk wordt gekoppeld aan voorwielaandrijving.

De Volkswagen Golf GTI TCR werd in mei vorig jaar al gepresenteerd aan de Wörthersee. Toen ging het officieel nog om een conceptmodel. Inmiddels is die Golf GTI TCR productieklaar en rijdt hij binnenkort de showroom binnen. Zo krachtig als de Golf R is hij niet, want met een vermogen van 290 pk, moet hij de 300 pk sterke ‘R’ voor zich laten. De 2,0-liter viercilinder turbomotor levert een maximumkoppel van 370 Nm. Ook kiest de Golf GTI TCR niet voor vierwielaandrijving, maar voor voorwielaandrijving. Op die voorwielen is een sperdifferentieel gemonteerd.

Sprinttijden

In 5,6 seconden accelereert de Volkswagen Golf GTI TCR van nul naar honderd. De topsnelheid bedraagt 260 km/u, maar dan moet je wel de begrenzing laten verwijderen. Schakelen gebeurt via een zeventraps DSG-automaat met dubbele koppeling.

Aerodynamica

Op uiterlijk gebied pakt de Golf GTI TCR uit met 18-inch wielen, zwartgelakte zijspiegelkappen en de nodige aerodynamische aanpassingen. Wie het portier opent wordt verwelkomd door het TCR-logo dat op de grond wordt geprojecteerd. In het interieur is plaats voor sportstoelen en een afgeplat sportstuur.

De vanafprijs van de Volkswagen Golf GTI TCR volgt binnenkort.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer