strictly cars with character

Mexicaanse pepers: Vuhl 05RR komt naar Europa

23 januari 2019

De Vuhl 05RR is een sportieve, lichtgewicht roadster van Mexicaanse komaf. Binnenkort maakt de gepeperde supercar de oversteek naar Europa.

Dat Mexicanen prima sportwagens kunnen bouwen, bewijst Vuhl, een kleine specialist uit Mexico-Stad. Het bedrijfje presenteerde zes jaar geleden al haar 288 pk sterke 05 en in 2016 kreeg die auto een overtreffende trap in de vorm van de 05 RR. Dat studiemodel, met liefst 385 pk aan vermogen, is nu omgetoverd tot productieversie en zal worden verkocht in Noord-Amerika én Europa.

Ford-motor

Aan boord van de Vuhl 05RR ligt een 2,3-liter Ecoboost-viercilinder van Ford (onder meer bekend van de Mustang) die door de lichtgewicht bouwwijze slechts 640 kilo hoeft voort te bewegen. De Mexicanen hebben de monocoque immers opgetrokken uit een mix van aluminium en koolstofvezel. De sprint van nul naar honderd verloopt in 2,7 seconden, terwijl de topsnelheid 254 km/u bedraagt.

Straatlegaal

Hoewel de Vuhl 05RR zich graag uitleeft op het circuit, is de auto straatlegaal, aldus de bouwers. Een voorruit heeft het asfaltklevertje niet, dus bestel ook de bijpassende op maat gemaakte helm die Vuhl aanbiedt. Hollandse prijzen zijn nog niet bekend, maar in het VK moet de 05RR zo’n 120.000 pond opbrengen.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer