strictly cars with character

De kans op een Apple-car slinkt verder

24 januari 2019

Deze maand nam Apple afscheid van 200 ‘Project Titan’-medewerkers. Daarmee lijkt de komst van een ‘Apple-car’ steeds kleiner te worden.

In 2015 klonken er geruchten dat Apple bezig was aan een auto. Deze Apple-car, of i-car, zou binnen het geheimzinnige ‘Project Titan’ gestalte moeten krijgen. Eén jaar later klonk het dat Apple een bestaande autofabrikant over zou nemen, zodat het niet het wiel opnieuw zou moeten uitvinden. Tesla heette de prooi eerst, en daarna McLaren. Maar een overname kwam er niet. Zelfs een Apple Car op basis van een BMW i3 bleek een brug te ver.

Investeringen

Anno 2019 lijkt de komst van een dergelijke Apple Car steeds minder waarschijnlijk. Apple lijkt zich vooral bezig te houden met de software en hardware die nodig is om autonome auto’s aan te sturen. Met het recente ontslag van 200 ‘Project Titan’-medewerkers, lijkt ook die ambitie op een lager pitje te staan. Apple zelf zegt echter dat ‘Project Titan’ nog springlevend is, maar wil niet kwijt op welk vlak men precies bezig is. Wel laat Apple weten dat het momenteel veel investeert in autonome technologie en ‘machine learning’.

De ontslagronde heeft waarschijnlijk te maken met de aanstelling van Doug Field. De oud Tesla-ingenieur trad in augustus 2018 aan als projectleider en hij lijkt z’n team te willen hervormen.

Beeld: ClickMechanic

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer