strictly cars with character

Ford Mustang Shelby GT500 stuurt 770 pk naar de achterwielen

20 juni 2019

Eerder dit jaar maakten we er al melding van dat Ford Mustang Shelby GT500 eraan zou komen. ‘Meer dan 700 pk aan vermogen’ meldden we toen. En de Amerikanen houden woord.

De Ford Mustang Shelby GT500 is een achterwielaangedreven auto. Op zich niet zo bijzonder. Maar Ford doet er iets spraakmakends mee. Het merk stuurt liefst 770 pk naar de achteras. En dan kan de GT500 ook nog eens beschikken over een maximumkoppel van 850 Nm. Al dat geweld wordt verkregen uit een 5,2-liter V8.

Kwartmijl

Dat de Ford Mustang Shelby GT500 razendsnel is, zal niemand verbazen. De sprint van nul naar honderd verloopt in zo’n 3,5 tel. De voor Amerikanen magische kwartmijl raffel je zelfs in elf seconden af. Daarmee komt de GT500 in de buurt van de prestaties van de Dodge Challenger Hellcat Redeye Widebody. Oh ja, de topsnelheid bedraagt 290 km/u.

Om te zorgen dat de Ford Mustang Shelby GT500 met al diepower goed bestuurbaar blijft, heeft Ford de nodige aerodynamische aanpassingengedaan. En de versnellingsbak schakelt een stuk rapper.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer