strictly cars with character

Audi Q7 vernieuwd: plug-in hybride in aantocht

26 juni 2019

De Audi Q7 heeft een ingrijpende facelift gekregen. Het uiterlijk werd aangepast, maar ook onderhuids zijn er veranderingen merkbaar.

Audi heeft voor haar SUV’s een eigen designtaal ontwikkeld. Daar voldeed de Audi Q7 echter nog niet aan en dus werd het tijd voor een facelift. Op uiterlijk gebied werkte Audi onder meer de grille bij en de voorbumper. Er werden forse dorpsels gemonteerd en aan de achterzijde verbindt een chroomstrip nu beide lichtunits.

Rijcomfort

Audi verbeterde ook het rijcomfort. Zo kreeg de vierwielbesturing een update en voortaan prijkt elektromechanische actieve rolstabilisatie op de optielijst. De twee technologiën maken de Q7 wendbaarder en stabieler, vooral in bochten. Adaptieve luchtvering – standaard op de zevenpersoons uitvoeringen - is een andere aanvulling die de rijdynamiek ten goede komt. Met het systeem is de rijhoogte aan te passen. Liefst zeven rijprofielen zijn beschikbaar, waaronder een speciale offroadstand.

Hybride

Schakelen in de Audi Q7 verloopt altijd via een achttraps tiptronic-automaat. Ook is er altijd een De mild-hybrid technologie aan boord. Die technologie verlaagt het gemiddelde brandstofverbruik tot 0,7 liter per 100 kilometer. Op termijn staat er ook een plug-in hybride versie op het programma. In september bevolken echter eerst twee diesels de showroom, waarna nog een benzinekrachtbron volgt.

Zevenzits

De Q7 is leverbaar als vijf- en als zevenzitsvariant. Het bagavolume loopt op tot een zeer forse 2.050 liter. Nieuw in het interieur is de aanwezigheid van twee grote touchscreens. De Audi Q7 is vanaf september leverbaar in Nederland.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer