strictly cars with character

BMW sluit komst van geëlektrificeerde M-modellen niet uit

27 juni 2019

Deze week presenteerde BMW haar Vision M Next. Het studiemodel blikt vooruit op toekomstige M-modellen. En ja, die zullen waarschijnlijk een elektromotor aan boord krijgen.

Sportmerken die SUV’s gaan bouwen, Porsche die een elektrische sportwagen ontwikkelt en BMW die kiest voor voorwielaandrijving en MPV’s; de automobielwereld staat al jaren op z’n kop. Om te overleven – of om de winst te vergroten – duiken iconische automerken in niches en stappen ze af van hun principes.

BMW Vision M Next

BMW onderzoekt nu ook hoe het haar sportieve M-modellen in de toekomst kan vormgeven. Deze week presenteerde het haar Vision M Next. De BMW Vision M Next is een studiemodel met elektromotoren op zowel de voor- als de achteras. Er is ook een viercilinder benzinemotor aan boord, waardoor de M Next van alle markten thuis is. Op het ene moment een is het een elektrisch aangedreven 4x4 of achterwielaangedreven auto, op het volgende moment neemt de benzinekrachtbron het over. Aan systeemvermogen geen gebrek, want met 600 pk snelt de Vision M Next in drie tellen van nul naar honderd.

Vergezichten

Hoewel de Nederlandse designbaas bij BMW, Adrian van Hooydonk, nog geen jaartal verbindt aan een elektrische M - “De BMW Vision M NEXT biedt een blik in de toekomst van sportief rijden” – daar is zijn collega Klaus Fröhlich al iets concreter. De ontwikkelingschef liet aan Digital Trends weten dat “Op de lange termijn, na 2025, er een punt komt waar er mogelijk M batterij-elektrische voertuigen bestaan.” Volgens Fröhlich staat M niet voor een bepaalde technologie, maar voor performance.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer