strictly cars with character

Jaguar Land Rover kiest voor elektrificatie

6 juli 2019

Vanaf 2020 komt er van elk model binnen de Jaguar Land Rover-groep een geëlektrificeerde variant op de markt. Zo zal onder meer de Jaguar XJ als EV verschijnen.

Het wordt een drukke zomer voor Jaguar Land Rover. De Castle Bromwich-fabriek wordt namelijk verbouwd om in het vervolg het nieuwe MLA-platform te kunnen produceren. Dat platform is geschikt voor zowel benzine- als diesel- en elektrische aandrijving. Het plan van de Britten is duidelijk: er moeten de komende jaren flink wat EV’s en anderszinds geëlektrificeerde modellen volgen.

Elektrische XJ

Zoals bekend heeft Jaguar nu al de succesvolle I-Pace in het aanbod, maar ook de XJ wordt genoemd als toekomstige EV. Opvallend genoeg is de productie van de Jaguar XJ onlangs gestopt. In ieder geval gaat elk model van Jaguar en Land Rover op de schop, want binnen elke reeks moet er vanaf 2020 minimaal één geëlektrificeerde versie worden aangeboden.

Om de elektrificatiegolf in goede banen te kunnen leiden, opent Jaguar Land Rover in 2020 het Battery Assembly Centre in Hams Hall. Daar moeten op jaarbasis tot 150.000 batterijpakketten van de band rollen.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer