strictly cars with character

Volkswagen ID.R pakt ‘wereldrecord’ op heuvelklim

8 juli 2019

In 1999 gromde en knetterde de McLaren-Mercedes van Nick Heidfeld naar het parcoursrecord van de Goodwood Hillclimb. Twintig jaar later is die snelste tijd verbroken. Door een zoemende Volkswagen.

Traditie op het Britse Goodwood is de heuvelklim. Echt alle typen auto’s hebben daar al aan meegedaan tot aan Formule 1-auto’s aan toe. Het overall snelheidsrecord van de Goodwood Hillclimb staat bovendien op naam van zo’n circuitracer. In 1999 snelde Nick Heidfeld met zijn 780 pk sterke McLaren-Mercedes MP4 / 13 Formule 1-auto in 41,6 tellen van start naar finish, 1,86 kilometer verderop.

Onder 40 seconden

Het was Volkswagen een doorn in het oog dat de beste tijd ooit nog uit de vorige eeuw stamt. Het kwam dus met grof geschut naar Goodwood. Haar elektrische Volkswagen ID.R – 680 pk sterk – zou en moest het belegen record doen sneuvelen. En zo geschiedde. Romain Dumas dirigeerde de elekrische racer in slechts 39,9 seconden naar de zwart-wit geblokte vlag.

ID-familie

Met de ID.R vraagt Volkswagen aandacht voor haar elektrificatie-offensief – een complete ID-familie is op komst – en wil het laten zien dat er zeer sportief gereden kan worden op stroom. Eerder was de ID.R al snel op de Nürburgring en op Pikes Peak.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer