strictly cars with character

MINI Electric nu officieel

9 juli 2019

Volgend jaar maart staat de MINI Electric in de showroom voor een vanafprijs van 34.900 euro. Maar de vraag is, komt de Cooper SE niet een tikje te laat?

Vandaag werd de MINI Cooper SE, of MINI Electric, wereldkundig gemaakt in Rotterdam. Met de presentatie werden meteen de orderlijsten geopend. Een probleem daarbij: de auto wordt pas vanaf maart 2020 afgeleverd. Wie de elektrische MINI dus zakelijk op het oog had, weet dat hij dan niet 4 procent, maar 8 procent bijtelling aftikt. Nog altijd beter dan de reguliere 22 procent, maar toch een domper.

Rijbereik

Bovendien houdt de actieradius van de MINI Electric niet echt over. Zo’n 235 kilometer ver op één acculading moet lukken, maar dat is niet genoeg voor de zakelijke veelrijders. Die zullen eerder bij Kia of Hyundai slagen. En met 211 liter aan bagagevolume is de MINI Electric ook al niet ruim.

De MINI Electric is gelukkig relatief snel vol. Wie de 11 kW thuislader hanteert kan na 2,5 al weer 80 procent van het rijbereik gebruiken. Aan de snellader is dat na 35 minuten al het geval.

Wegligging

Lekker sportief is de MINI Electric zeker. Van nul naar honderd sprinten kan in dik zeven tellen en het accupakket is erg gunstig over de wagenvloer verdeeld. Bovendien ligt het zwaartepunt 3 cm lager, waardoor de MINI Electric nog beter de bocht om gaat dan wat je van een normale Cooper al gewend bent. De 34.900 euro kostende elektrische versie is wel 145 kilo zwaarder.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer