strictly cars with character

Zeer exclusieve Aston Martin DBS GT Zagato geeft uiterlijk prijs

10 juli 2019

Het Italiaanse designhuis en carrosseriebouwer Zagato bestaat honderd jaar. Ter ere van dat feit leeft het zich uit op de Aston Martin DBS Superleggera. En het resultaat mag er zijn.

Carrosseriebouwer Zagato viert haar eeuwfeest met de DBZ Centenary Collection. Daartoe behoren onder meer de Aston Martin DB4 GT Zagato Continuation en de DBS GT Zagato. Allebei de speciale modellen worden gebouwd in een beperkte oplage van 19 stuks. Sterker nog: je kunt de twee alleen kopen in een duo-deal. Voor 6 miljoen Britse Pond (ex. belastingen) heb je ze allebei. Van de Aston Martin DBS GT Zagato waren de beelden nog niet bekend, maar gelukkig kwam daar deze week verandering in.

Dynamische grille

Als de productie van de DBS GT Zagato volgend jaar begint, dan zijn ze bij Zagato wel even zoet met de grille. Die is namelijk opgebouwd uit liefst 108 diamantvormige segmenten. Het zijn stuk voor stuk kleine ‘luikjes’ die zich openen als de twinturbo V12 wordt gestart.

Digitale binnenspiegel

Ander opvallend designkenmerk is de omlaagduikende daklijn; een knipoog naar de iconische DB4 GT Zagato. Prachtig om te zien, maar niet zo praktisch. Om toch goed zicht naar achteren te krijgen monteert Zagato een camera achterop die digitaal z’n beelden doorstuurt naar de ‘binnenspiegel’.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer