strictly cars with character

Na meer dan 70 jaar valt het doek voor de Kever en de Beetle

11 juli 2019

De productie van de Volkswagen Kever startte 74 jaar geleden en sindsdien zijn er 21,5 miljoen (inclusief de Beetle) van geproduceerd. De Mexicaanse productie is nu gestopt en daarmee is een iconisch model ten einde.

De Kever werd van 1945 tot aan 2003 geproduceerd. De laatste jaren rolde de iconische Volkswagen alleen nog van de band in Mexico. Z’n spirituele opvolger, de New Beetle, werd sinds 1998 gebouwd. In twaalf jaar tijd werden daar nog zeker 1,2 miljoen exemplaren van verkocht. De derde generatie Beetle deed het met een half miljoen verkochte modellen sinds 2011 ook nog best aardig. Toch valt nu het doek voor de Beetle en daarmee komt een einde aan bijna 75 Kever en Beetle.

2.875 gulden

De alleerlaatste Beetle, in Denim Blue gespoten, rolde recent als laatste van de band in het Mexicaanse Puebla. Dat allerlaatste exemplaar wordt niet verkocht, maar rijdt linea recta het Volkswagen museum ter plekke in. Van de 21,5 miljoen Kevers een Beetles die er wereldwijd verkocht zijn, gingen er ongeveer 500.000 in Nederland over de toonbank. De Kever bevolkte al 71 jaar geleden het Hollandse straatbeeld. De eerste lichting bestond uit zes Kevers, waarvan Kever met chassisnummer 337 nog altijd bestaat. De eerste Kevers kostten destijds 2.875 gulden.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer