strictly cars with character

Tesla Model 3 is meest gezochte elektrische auto in Google

23 juli 2019

Met de opkomst van de elektrische auto wordt ook online veel vaker gezocht naar EV-modellen. Een Britse vergelijkingwebsite zocht uit welke modellen het beste scoren in Google.

Bij Compare the Market, een Britse vergelijkingswebsite, wilden ze wel eens weten naar welke elektrisch aangedreven modellen we online zoeken. Het spitte daarom door wereldwijde Google-zoekdata en kwam tot de volgende resultaten.

Tesla Model 3

Met kop en schouders staat de Tesla Model 3 bovenaan in de wereldwijde zoekmachinelijst. Liefst 54,7 procent van de mensen die naar een elektrische auto speurde, zocht op de naam van de Amerikaanse EV. Naar de nummer twee, de Nissan Leaf, werd door 16,1 procent gezocht, terwijl de Tesla Model S in 13,1 procent van de zoekmachineopdrachten terugkwam. Ook de Tesla Model X eindigt hoogt in het overzicht (met 9,5 procent) en de BMW i3 (4,4 procent). Tot slot komt de Renault Zoe (2,2 procent) nog in de lijst voor.

Nissan Leaf

Ook in Europa zien we de Tesla Model 3 de zoekmachineresultaten domineren. In Nederland en vrijwel alle landen om ons een staat de Model 3 op plek één. Alleen de Belgen vallen uit de toon met hun voorkeur voor de Nissan Leaf.

Opvallend is dat nieuwkomers als de Jaguar I-Pace en de Audi e-tron niet in de resultaten voorkomen.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer