strictly cars with character

SUV ontmoet coupé: de Audi Q3 Sportback

24 juli 2019

Wat doe je als je SUV-aanbod haast overloopt van de modellen? Dan mix je de hoogpotige met een coupé. Audi voorziet haar Q3 van een broertje. Zie hier de Audi Q3 Sportback.

De Duitse drie zijn er meesters in: de 'ver-coupé-isering' van hun modellen. Stationwagons worden er sportbrakes door en SUV’s gaan als SAV (Sport Activity Vehicle) door het leven. Audi voert het trucje nu door op de Q3. De Audi Q3 Sportback is een compacte SUV met een gebogen daklijn. En eerlijk is eerlijk, het staat hem prima. De Q3 Sportback is een fractie langer dan de Q3 en bijna drie centimeter lager. Hij oogt zo een stuk gespierder. Sportiever ook, en daarbij helpt het dat Audi de grote grille zwart lakt. Voorzien van 20-inch velgen maak je hem helemaal stoer, al zijn 17-inch wielen standaard.

Binnenruimte

Binnenin is de Q3 Sportback minder ruim dan de Q3. Althans, als je de achterbank neerklapt. De 530 liter die je standaard ter beschikking hebt, wordt zo niet vergroot tot 1.525 liter, maar tot 1.400 liter. Allebei nog ruimschoots voldoende, maar voor de erkende verhuizer kan het net een verschil maken. De achterbank kun je overigens over een lengte van 13 centimeter verschuiven.

Luxe

De Audi Q3 Sportback lijkt zich ook met luxe van de Q3 te willen onderscheiden. Standaard is het virtuele display van Audi aan boord en ook progressieve besturing en Audi Drive Select (kies tussen zes rijmodi, waaronder ‘offroad’) zijn al bij de instapversie aan boord.

Krachtbronnen

Op het moment dat de Audi Q3 Sportback dit najaar de showroom inrijdt, kun je kiezen uit een 230 pk sterke 2,0-liter viercilinder benzinemotor en uit twee diesels. De 35 TDI krijgt 150 pk mee en de 40 TDI quattro kan rekenen op 190 pk. Later volgt er dan nog de 150 pk sterke 35 TFSI. Die versie wordt een mild hybrid, waarbij een 48 voltsysteem helpt het gemiddelde brandstofverbruik te verlagen.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer