strictly cars with character

440 pk sterke Porsche Macan Turbo start bij 136.300 euro

29 augustus 2019

De nieuwe Porsche Macan Turbo is een stuk krachtiger geworden. Tien procent om precies te zijn. En dat terwijl de cilinderinhoud met twintig procent afnam. Eind oktober staat het topmodel binnen de reeks al in de showroom voor 136.300 euro.

De nieuwe Macan Turbo haalt voortaan 440 pk uit z’n zescilinder biturbomotor. Dat is liefst 40 pk meer dan voorheen. Porsche verving bovendien de 3,6-liter krachtbron voor een 2,9-liter motor die ook in de Cayenne- en Panamera-reeks wordt gebruikt. Het maximale koppel bedraagt 550 Nm en is beschikbaar tussen 1.800-5.600 tpm. De 0-100 km/u-sprint verloopt in 4,3 seconden, terwijl de topsnelheid 270 km/u bedraagt mits het Sport Chrono pakket is aangevinkt. Standaard aan boord zijn een zeventraps PDK-transmissie en vierwielaandrijving.

Speciale remmen

Van huisuit krijgt de Macan Turbo bovendien 20-inchlichtmetalen velgen aangemeten en Porsche Surfaced Coated Brake (PSCB). Dat isZuidduits voor remschijven bekleed met Wolfraamcarbide. Dit wondermiddeltjezorgt voor snellere reacties, minder slijtage en tot 90 procent minderremstofontwikkeling.

Sportief uiterlijk

De Macan Turbo is herkenbaar aan de drie grote luchtinlatenaan de voorzijde en koplampen met LED-technologie. Verder volgen de velgen hetTurbo-design en is een achterspoiler gemonteerd. Het sportuitlaatsysteem met zilvereneindpijpen is een ander opvallend Turbo-kenmerk. In het interieur monteertPorsche 18-voudig elektrisch verstelbare lederen sportstoelen, een alcantaradakhemel en geborsteld aluminium details.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer