strictly cars with character

Audi A5 Coupé, A5 Cabriolet en A5 Sportback zijn vernieuwd

6 september 2019

De IAA autoshow in Frankfurt begint volgende week en Audi staat daar met veel nieuwe modellen. Zo neemt het ook de opgefriste Audi A5 Coupé, A5 Cabriolet en A5 Sportback mee.

De A5-modellen hebben om te beginnen een nieuwe neusgekregen. De bekende Singleframe-grille is breder en vlakker geworden en LED-verlichtingis voortaan standaard. Tussen de grille en de motorkap brengt Audi luchtopeningenaan, als verwijzing naar de Audi Sport quattro uit 1984.

Praten met het stoplicht

In het interieur voorziet Audi het MMI-systeem van eentouchscreen, waarmee het fysieke draaiwieltje verleden tijd is. Stembedieningbehoort eveneens tot de mogelijkheden. De vernieuwde A5-reeks is bovendienvoorbereid op Car-to-X-informatie. In de toekomst communiceren stoplichten metde auto en vertellen hoe lang het nog duurt voordat het licht op groen springt.Zo kan een ideale rijsnelheid worden berekend.

Brandstofbesparend

Vijf krachtbronnen heeft Audi klaar staan voor de A5. Hetmeerendeel is uitgerust met brandstofbesparende mild-hybride technologie. Op100 kilometer kan er tot 0,4 liter worden bespaard. Niet heel veel, maar allebeetjes helpen. Een automaat is standaard want Audi biedt een 7-traps S tronic en8-traps tiptronic aan.

Dieselpower

Ook de sportieve S5 krijgt mild hybrid-technologie aanboord. Naast een 48V elektrisch systeem gaat het om een elektrische compressordie de turbo ondersteunt. De 3.0 TDI – inderdaad een diesel – is goed voor 347pk aan vermogen en 700 Nm aan maximumkoppel.

De vernieuwde Audi A5 staat begin volgend jaar in deshowroom. Prijzen volgen nog.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer