strictly cars with character

Mercedes-Maybach GLS 600 4Matic: baden in topluxe

21 november 2019

Een SUV die zelfs door de knieën gaat om je te verwelkomen? Bij de Mercedes-Maybach GLS 600 4Matic is alles gericht op luxe.

De Mercedes-Maybach GLS 600 4Matic neemt de 5,2 meter lange GLS van Mercedes-Benz als basis en ‘sloopt’ daar de tweede en derde zitrij uit en plaatst er twee individuele zetels voor terug. Het resultaat is tot 1,34 meter aan beenruimte. Bij prinsheerlijk zitten hoort ook als een koning onthaald worden, dus zakt de GLS 600 een paar centimeter door zijn hoeven om een makkelijker entree te geven. De verlichte entreeplanken schuiven automatisch uit voor een prettig opstapje.

Massage

In het interieur ontbreekt het verder niet aan een koelkastje, klaptafels en massagefuncties in de genoemde meervoudig verstelbare achterstoelen. Mercedes-Maybach monteert verder een panoramadak en voorziet het interieur van een nappalederen bekleding.

Bling bling

De Mercedes-Maybach GLS 600 4Matic heeft zijn eigenuiterlijk gekregen door de kenmerkende Maybach-grille met meer chroom dan goedvoor je is. Evenmin alledaags zijn de 23-inch wielen die te bestellen zijn enhet exterieur in een two-tone lak.

Rijcomfort

De Maybach rijdt als een zonnetje dankzij een 588 pk sterke 4,0-literV8. EQ Boost zorgt tijdelijk zelfs voor 22 pk extra. Luchtvering is standaard,al kun je ook het E-Active Body Control aanvinken op de optielijst.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer