strictly cars with character

Aston Martin DBS Superleggera Concorde eert supersonisch vliegtuig

26 november 2019

Vijftig jaar geleden maakte de Concorde voor het eerst een vlucht. Aston Martin eert het supersonische vliegtuig nu met tien exemplaren van de DBS Superleggera Concorde.

Razendsnel van Europa naar New York, dat was het idee achterde Concorde. En dus investeerde zowel de Britse als Franse regering in eenvliegtuig dat een snelheid van Mach 2,04 kon bereiken; ofwel twee keer snellerdan het geluid. Sinds 1969 was de Concorde een feit en daarmee vloog je – op 18kilometer hoogte - binnen drie uur van Londen naar The Big Apple. In 2000verongelukte echter een toestel, waarna drie jaar later de Concorde uit deluchtvaart verdween.

Rood, wit, blauw

Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat de eerste Concordeverscheen en het Britse Aston Martin eert daarom het supersonische vliegtuigmet tien versies van de DBS Superleggera Concorde. De limited edition isuitgevoerd in de kleuren van British Airways: wit, blauw en rood. Zo is dedaklijn die boven de portieren loopt rood gelakt en krijgen de spoiler endiffuser de driekleur mee van de vliegmaatschappij. En in het interieur?Donkerblauw leder en de nodige Concorde-logo’s. Bijzonder: de schakelpeddlesachter het stuur zijn gemaakt uit het titanium dat gebruikt is voor de bouw vande Rolls Royce-motor van een Concorde.

Onderhuids ligt de bekende 5,2-liter V12 die goed is voor 725 pk aan vermogenen een maximumkoppel van 900 Nm. In 3,4 seconden snel je van nul naar honderd, terwijl de topsnelheid 340 km/u bedraagt.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer