strictly cars with character

Onvergelijkbare grootheden: Bentley Continental GT V8 vs Ferrari Roma

25 maart 2021

Ze kosten beide ongeveer een kwart miljoen in  standaard-uitvoering. Thomas Bangma vindt dat  eigenlijk nog best meevallen, gezien het gebodene.  Maar het valt nog helemáál niet mee om ze enigszins objectief met elkaar te vergelijken.

Bij het zien van een Bentley moet ik altijd meteen aan Bollinger denken. Vraag me niet waarom. En bij het zien van een Ferrari komt onmiddellijk Luca di Montezemolo in mij boven, helemáál bij deze Roma. Di Montezemolo is immers de belichaming van de Italiaanse ‘gentiluomo’, die zich uiteraard in een stijlvolle Gran Turismo verplaatst en die immer is gekleed op een manier die andere mannen die op dat vlak hun best doen moedeloos maakt.

Hij is helaas al enige tijd geen topman van Ferrari meer (de firma heeft momenteel niet eens een echte directeur), maar in mijn gedachten zie ik hem persoonlijk opdracht geven tot de ontwikkeling van een opvolger van zijn tot op de draad versleten, handgeschakelde 550 Maranello.

Gelukzaligheid

Zittend in de Bentley Continental GT met Mulliner Driving Specification en ‘Beluga’- leder is er subiet de associatie met een houten Riva of Boesch, die een heel specifieke dorst en een enorme trek in blini’s met kaviaar heeft. ‘Grand Touring’, zoals de Britten dat noemen, kan in een later stadium van gelukzaligheid altijd nog. In de Ferrari Roma is dat heel anders. Je krijgt meteen zin om serieus gas te geven op een (desnoods nog besneeuwde) bergweg in de Dolomiti.

Lees verder

Het gehele artikel en nog veel meer foto’s kunt u teruglezen in CARROS Magazine nr. 2/2021 dat rond 25 maart uitkomt. Nooit iets missen? Neem nu een extra voordelig jaarabonnement (8 nummers).

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer