strictly cars with character

Tik-tok. Een Bentley voor om de pols

7 april 2021

Horlogemerk Breitling introduceert samen met Bentley 25 polsklokjes. De Premier B21 Chronograph Tourbillon 42 Bentley Limited Edition kost 49.000 euro en is afgewerkt met zowel 18- als 22 karaat goud.

Het Zwitserse horlogemerk Breitling is een familiebedrijf. Nadat oprichter en naamgever Léon Breitling in 1884 de zaak startte, zwaaiden ook diens zoon Gaston en kleinzoon Willy de scepter. Willy moest eigenlijk al in 1927 aan de bak toen zijn vader veel te vroeg overleed. Willy was er op 14-jarige leeftijd logischerwijs nog niet klaar voor. In 1932, nog steeds piepjong, werd Willy Breitling dan toch echt de baas. Het was ook Willy die in het midden jaren dertig van de vorige eeuw een chronograaf voor aan boord van vliegtuigen liet ontwerpen. Het klokje was eveneens geschikt voor de dashboards van auto’s.

Bentley Continental GT

Gezien de grote voorliefde van Willy Breitling voor Bentley – hij was in de jaren veertig de trotse bezitter van diverse exemplaren – zou je verwachten dat er een een-tweetje met de Britten gemaakt zou worden. Toch duurde het  tot 2002 totdat er een heus Breilting-uurwerkje aan boord van een Bentley te vinden was. De eerste Bentley Continental GT kreeg die eer.

Herinterpretatie

Nog altijd zijn de Zwitsers en de Britten goede vrienden. Het nieuwste project samen is de Premier B21 Chronograph Tourbillon 42 Bentley Limited Edition. Niet voor op het dashboard, maar voor aan de pols. Volgens het chique horlogemerk is het kunststukje een herinterpreatie van de Breitling Premier horloges uit de jaren veertig van de vorige eeuw. Precies de periode waarin Willy Bentley haast dagelijks zijn Bentleys stuurde over de wegen tussen Genève en La Chaux-de-Fonds.

25 stuks

De 42 millimeter kast van de de Premier B21 Chronograph Tourbillon 42 Bentley Limited Edition is uitgevoerd in 18 karaat rood goud, terwijl in het uurwerk ook 22 karaat onderdelen te vinden zijn. Het goudbruine bandje is gemaakt van alligatorleer. Elk van de 25 stuks gaat van de hand voor 49.000 euro.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer