" />
">
"> CARROS Magazine - Polestar 2 open je voortaan met je smartph
strictly cars with character

Polestar 2 open je voortaan met je smartphone

10 mei 2021

Dankzij een over-the-air update houd je voortaan de fysieke sleutel van je Polestar 2 op zak. Een app op je telefoon is voldoende voor het ontgrendelen van de portieren.

Polestar noemt de nieuwe functie de ‘Polestar Digital Key’ en is een aanvulling op de fysieke sleutel waarme de auto ook nog atijd te openen is. Het automerk kiest voor de digitale sleutel omdat bijna iedereen continu zijn telefoon bij zich heeft. Naast het gemak zegt Polestar dat de digitale sleutel ook een stuk veiliger is dan een fysiek exemplaar.

Voordat je je auto via de ‘Polestar Digital Key’ opent en start heeft er al een authentificatieproces plaatsgevonden waarbij in totaal 18 Bluetooth-sensoren in en rond de Polestar 2 deel van uitmaken. De diverse sensoren bepalen ook behoorlijk nauwkeurig – op minder dan een armlengte – de locatie van de smartphone in relatie tot bepaalde features. Zo zal de auto alleen starten als je ook daadwerkelijk in de auto zit en openen de portieren, achterklep of vergrendeling van de laadaansluiting als je echt in de buurt bent.  Wel zo veilig. De digitale sleutel werkt zonder dat je de app hoeft te openen. Je smarthphone tegen een sensor tikken is evenmin nodig.

De over-the-air update voor de Polestar 2 biedt nog een aantal nieuwe extra’s. Voortaan is het mogelijk om de accustatus op afstand te controleren en om de klimaatregeling te starten.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer