strictly cars with character

Ford Mustang Mach-E 99kWh: Mag’ie?

13 juli 2021

Heel wat autoliefhebbers zullen zich bij de eerste (over het algemeen zeer positieve) berichten over de elektrisch aangedreven Mustang Mach-E twee dingen hebben afgevraagd. Mag ik hem als auto van de zaak? En mag het ding eigenlijk wel Mustang heten?

De vraag of deze auto wel Mustang mag heten houdt eigenlijk een diskwalificatie in van vrijwel iedereen die hem durft te stellen. Voor je het weet krijg je ‘okay boomer’ naar je hoofd geslingerd, altijd door figuren die zelf nooit een ‘echte’ Mustang rijden of er ooit een hebben gehad. Kijk, dan ben je dus ‘af’. Punt is dat de huidige Mustang V8 nauwelijks meer wordt verkocht, vooral omdat er bij de prijs een welhaast misdadige CO2-heffing is inbegrepen. Feit is ook dat de in vlammend ‘Lucid Red’ uitgevoerde Mustang waarmee wij rondreden veel waardering kreeg van zowel mannen als vrouwen, die bij het horen van het woord ‘Mustang’ in het beste geval aan een bepaald model paard denken. Ze waren zo op het oog allemaal onder de veertig en zeker niet van plan om in het kader van de midlifecrisis een kreupele Mustang uit de VS te importeren. Ze zagen gewoon een dikke/übercoole (lease)auto, met verantwoorde retro-kitsch. En dat is precies wat de Mustang Mach E is. Niks meer, maar ook niks minder.

Lees verder

Het gehele artikel en nog veel meer foto’s kunt u teruglezen in CARROS Magazine nr. 4/2021. Nooit iets missen? Neem nu een extra voordelig jaarabonnement (8 nummers).

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer