strictly cars with character

Volkswagen Golf R: de R van Relaxen

20 augustus 2021

De nieuwe R is de snelste Golf in de geschiedenis van Volkswagen. Met zijn 320 pk kun je lachwekkend moeiteloos hard gaan en toch uitgerust en ontspannen aankomen, zo ontdekte Erik Kouwenhoven tijdens een eerste kennismaking.

Volkswagen omschrijft de Golf R met ronkende superlatieven, maar slaat de spijker daar toch aardig mee op z’n kop: ‘Met zijn indrukwekkende snelheid en krachtige prestaties verlegt de nieuwe Golf R grenzen’, zo valt te lezen op de website. Gevolgd door: ‘Dat maakt de R een auto voor iedereen die méér wil, maar toch zichzelf blijft’. De tekst klopt precies. Want waar zijn R32-voorgangers eruitzagen als opgepompte bodybuilders, oogt het nieuwe model vooral bescheiden en niet-provocerend.

Akrapovic

Maar bescheiden of niet, dit model laat de volledige Golf-familie achter zich. Wat te denken van een sprint van nul naar 100 in 4,7 seconden en een top van 250 km/u? Die voorwaartse drang komt voort uit een 320 pk sterke viercilinder turbomotor. En dankzij de vierwielaandrijving trekken de voorwielen het stuur bij het wegsprinten niet uit je handen en is de grip optimaal. Kies je voor het R Performance-pakket dan krijg je daar ook nog eens twee exclusieve rijprofielen bij die je rit nog dynamischer maken.

Lees verder

Het gehele artikel en nog veel meer foto’s kunt u teruglezen in CARROS Magazine nr. 5/2021. Nooit iets missen? Neem nu een extra voordelig jaarabonnement (8 nummers).

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer