strictly cars with character

BMW M5 CS: Niks gewoon

10 september 2021

Dat we hier niet van doen hebben met een gewone BMW 5 Serie is al snel duidelijk. Er ontstaan ineens oploopjes waar we parkeren en op de snelweg duiken voortdurend types op die hopen op een sprintje. We doen wat er gevraagd wordt. Want voor je het weet vinden ze je arrogant.

De remedie is dan alleen een vlotte, neerwaartse beweging van het gaspedaal, met als gevolg een prachtige schreeuw die overgaat in een brullende, razendsnelle acceleratie. We kunnen de omstanders geen ongelijk geven, aan de BMW M5 CS - dat CS staat voor Competition Sport - is niks gewoon. Je hebt dus de M5, die is al extra op heel veel fronten, dan de M5 Competition, die is nóg specialer en nu is er dus ook deze M5 Competition Sport, de áller-, állerspeciaalste en meteen ook de krachtigste serie-BMW met 635 pk en een top van 305 km/h.Nürburgring

Onder de motorkap de bekende 4,4 liter V8 met in dit geval twee turbo’s, die er desgewenst voor zorgen dat je in drie seconden naar 100-, en in 7,4 seconden naar 200 km/h wordt gekatapulteerd. Een achttraps automaat brengt al dat vermogen naar de weg. Voor de liefhebbers bestaat er natuurlijk de mogelijkheid om zelf te schakelen met de forse stuurflippers. De stoelen zijn niet zomaar uit de BMW-magazijnen geplukt, maar daadwerkelijke racekuipen.

Lees verder

Het gehele artikel en nog veel meer foto’s kunt u teruglezen in CARROS Magazine nr. 5/2021. Nooit iets missen? Neem nu een extra voordelig jaarabonnement (8 nummers).

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer