strictly cars with character

Gordon Murray T.33 Coupé: de T.50 voor alledag

2 februari 2022

Als Gordon Murray, de ontwerper van de legendarische McLaren F1, iets nieuws bouwt, dan is het meestal de moeite waard. Dat geldt zeker voor de T.33, het nieuwe ‘instapmodel’ onder de T.50.

Gordon Murray verbindt zijn naam al weer een tijdje aan Gordon Murray Automotive. Af en toe krijgen we behoorlijk wat fraais te zien van het Britse bedrijf. Een kleine twee jaar geleden was er bijvoorbeeld de T.50 en nu is daar het voorlopige instapmodel van: de T.33.

Veel pk's, weinig gewicht

De T.33 heeft eveneens een turboloze 3,9-liter V12 van Cosworth aan boord, maar met een paar pk-tjes minder. Van de 663 paardenkrachten blijven er nog 615 over. En dan te bedenken dat de T.33 slechts 1.100 kg weegt. Er zit immers flink wat koolstofvezel in de carrosserie verwerkt.

Tweezitter

De driezitsconfiguratie zoals in de T.50 (en diens oervader de McLaren F1) is verdwenen. Je stapt gewoon met z’n tweetjes in. Al met al is het ontwerp minder uitgesproken. Het prijskaartje schreeuwt het nog wel van de daken: namelijk 1,37 miljoen Pond. Gordon Murray Automotive bouwt honderd stuks van de T.33 en levert de eerste modellen in 2024 af.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer