strictly cars with character

DeLorean EVolved is de elektrische opvolger van de DMC-12

14 februari 2022

Een van de bekendste filmauto’s aller tijden, de DeLorean DMC-12, krijgt eindelijk een opvolger. De DeLorean EVolved is volledig elektrisch aangedreven.

Het had niet veel gescheeld of de DeLorean DMC-12 was helemaal niet wereldberoemd geworden. In eerste instantie zou Marty McFly (een personage gespeeld door Michael J. Fox) in de jaren 80-klassieker Back to the Future in een koelkast door de tijd reizen. De filmmakers vreesden echter dat kinderen het na zouden spelen - don’t try this at home – met ongelukken tot gevolg. De tijdmachine werd dus een DeLorean.

Nog altijd kun je onderdelen bestellen om je DMC-12 uit begin jaren tachtig in nieuwstaat te houden, maar DeLorean blikt ook vooruit. Dit jaar wil het de DeLorean EVolved wereldkundig maken en dat nieuwe volledig elektrische model moet het merk weer toekomst geven. De eerste warmmaak-plaatjes laten al zien dat de bekende vleugeldeuren terug zijn. Wat we ook al weten is dat Italdesign voor het ontwerp tekent.

Gefluisterd wordt al dat de DeLorean EVolved – in Texas gebouwd - wellicht op het EVX-platform staat dat Italdesign samen met Williams Advanced Engineering ontwikkelde. Als die geruchten kloppen wordt de nieuwe DeLorean waarschijnlijk een GT met flink wat power onderhuids. De architectuur kan namelijk elektromotoren met een maximaal vermogen van 1.360 pk aan en een accupakket met een rijbereik van 1.000 kilometer.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer