strictly cars with character

4 voordelen van een auto importeren uit Duitsland

22 februari 2022

Wie een nieuwe auto wil kopen, kan zich richten tot één van de vele merkdealers in ons land. Je kunt daarnaast een auto van een particulier kopen. Toch zijn dit niet de enige twee mogelijkheden. Nee, want je kunt ook een auto importeren uit Duitsland, bijvoorbeeld via DAS Import. Steeds meer Nederlanders kopen tegenwoordig een auto bij onze oosterburen. Waarom? Omdat dit een aantal voordelen met zich meebrengt. In deze tekst zetten wij 4 voordelen van een auto importeren uit Duitsland op een rijtje.

 1. Groter aanbod
  In Nederland zijn behoorlijk wat auto’s te koop. Ondanks het grote aanbod kan het toch zijn dat je hier geen geschikte auto vindt. Je kunt in dat geval een tijdje wachten, maar ook in Duitsland kijken. De kans dat je hier een geschikte auto tegenkomt, is vele malen groter. Hoe dit komt? Doordat het aanbod aanzienlijk groter is. Bij onze oosterburen kom je bijvoorbeeld talloze occasions met een lage kilometerstand tegen. In Nederland kan het betrekkelijk lastig zijn om zo’n auto te vinden. Kom je inderdaad een auto tegen? Koop hem dan en vervoer hem naar Nederland.

 2. Lagere aanschafwaarde
  Ben je niet direct overtuigd door het grote aanbod auto’s in Duistland? Dan kan de prijs je mogelijk over de streep trekken. In Duitsland zijn auto’s over het algemeen namelijk een stuk goedkoper dan in Nederland. Kies je ervoor om een auto te importeren uit Duitsland? Dan bespaar je soms wel duizenden euro’s ten opzichte van vergelijkbare Nederlandse occasions. Dit maakt het wel degelijk interessant om jouw zoektocht naar een nieuwe auto niet alleen tot onze landsgrenzen te beperken.

 3. Besparen op BPM
  Nederlanders die een nieuwe auto kopen, krijgen altijd te maken met belasting personenauto’s en motorrijwielen (BPM). De hoogte van deze belasting verschilt per auto. Importeer je een auto? Dan ontkom je eveneens niet aan BPM. Toch kan deze belasting bij import lager uitvallen. Je moet het importeren van een auto dan wel uitbesteden aan een gespecialiseerd auto-importbedrijf. Zo’n bedrijf slaagt er vaak in om jouw auto in een lager BPM-regime in te delen. Dit betekent automatisch dat je minder belasting betaalt. Als je zelf een auto importeert, lukt het je vaak niet om hierop te besparen. Je weet dan immers niet wat je hiervoor moet doen.

 4. Kwalitatieve auto
  Duitsers zijn over het algemeen zuiniger op hun auto’s dan Nederlanders. Daarom mag je ervan uitgaan dat je een kwalitatieve auto aanschaft als je deze in Duitsland koopt. De kwaliteit hangt overigens wel samen met de plek waar je de auto koopt. Koop je een auto van een particulier? Dan vallen de kosten auto importeren lager uit dan wanneer je de auto bij een officiële merkdealer koopt. Bij een merkdealer ben je alleen wel verzekerd van kwaliteit, terwijl dit bij een particulier meestal niet het geval is.

Beeld: Christian Wiediger, Unsplash.com

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer