Maserati heeft er een SUV bij: de Grecale. Een slagje kleiner dan de Levante, maar met" /> Maserati heeft er een SUV bij: de Grecale. Een slagje kleiner dan de Levante, maar met"> Maserati heeft er een SUV bij: de Grecale. Een slagje kleiner dan de Levante, maar met"> CARROS Magazine - CARROS Configurator: Maserati Grecale
strictly cars with character

CARROS Configurator: Maserati Grecale

27 mei 2022

Maserati heeft er een SUV bij: de Grecale. Een slagje kleiner dan de Levante, maar met zijn 4,85 meter nog altijd best fors. In 2023 volgt er een elektrische versie, maar de dans wordt geopend met twee hybride turbovierpitters en een biturbo-V6. We puzzelden een prettig exemplaar bij mekaar.

1 GRECALE MODENA (111.790 EURO)

Er komen drie motorvarianten van de Grecale, waarvan wij de gulden middenweg kiezen: een mild hybrid met tweeliter viercilinder turbomotor van 330 pk. Deze heet Modena en is 30 pk sterker dan het basismodel. Topper is de Trofeo met 530 pk sterke V6-turbomotor. Voorlopig rijden alle Grecales op benzine, hebben ze vierwielaandrijving en een automaat. De Modena is er vanaf 111.790 euro.

2 BLU NOBILE (3.158 EURO)

De Grecale ziet eruit zoals je van een Maserati SUV kunt verwachten. Daar moet je dus niet meer aan prutsen. Wel gaan we voor een aparte kleur: Blu Nobile, een uit drie lagen opgebouwde blauwe tint zoals alleen Italianen die kunnen mengen. We houden de standaard 20 inchers waarin de 'drietand' gestileerd in de spaken is verwerkt; groot zat.

3 DRIVER ASSISTANCE PACKAGE LEVEL II PLUS (6.002 EURO)

Leren bekleding is standaard op de Grecale Modena, maar je kunt wel kiezen uit zes kleuren. Wij gaan voor het bijna witte leer: Ghiaccio. Als optiepakket vinken we het Driver Assistance Package Level 2 Plus aan. Met daarin bijna alle denkbare rijassistentiesystemen en adaptieve full led matrix koplampen. Het maakt ons 6.002 euro armer.

4 VERWARMBARE ACHTERBANK (508 EURO)

Met zoveel leer aan boord is het in de winter fris op een koeienhuid, dus zijn verwarmbare stoelen geen overbodige luxe. Voorin is dat al standaard, dus hoeven we aan ons lijstje alleen de achterbank toe te voegen voor 508 euro.

5 SONUS FABER HIGH PREMIUM SOUND SYSTEM (2.541 EURO)

Wie het luidsprekermerk Sonus Faber niet kent heeft wat in te halen. Dit Italiaanse merk behoort tot de wereldtop en de afwerking maakt ze tot pronkstukken in je interieur. In de auto springen ze minder in het oog, maar ze klinken wel net zo geweldig. Dus 21 luidsprekers voor 2.541 euro is eigenlijk een schijntjeā€¦

6 SURROUND VIEW CAMERA (1.016 EURO)

Met zijn bijna twee meter brede carrosserie zul je in de Grecale makkelijker kunnen manoeuvreren met een camera die alle kanten in de gaten houdt. Dus ons vinkje staat ook bij de Surround View Camera, die de beelden van vier camera's zo op elkaar legt dat het lijkt of er iemand boven de auto zweeft. Praktisch en betaalbaar: 1.016 euro.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer