strictly cars with character

CARROS Configurator: Range Rover

5 augustus 2022

De koning van de SUV’s is in het nieuw gestoken. De Range Rover is nu langer, breder, hoger, beter en misschien ook wel mooier dan ooit. Bovendien maakt hij indruk met zijn moderne, maar nog steeds herkenbare styling. Tijd dus om de ideale uitvoering te configureren.

1. P440E AUTOBIOGRAPHY (167.814 EURO)
Voor de Range Rover is er keuze uit zeven aandrijflijnen: drie diesels en vier benzine versies, waarvan twee met plug-in hybride ondersteuning. We kiezen de P440e, want die is in ons belastingstelsel relatief aantrekkelijk geprijsd, terwijl je er pakweg 100 kilometer volledig elektrisch mee kunt rijden. Groot voordeel is ook dat we ons dan een luxueuzere Autobiography kunnen veroorloven. De 5,05 meter lange ‘korte’ Range Rover volstaat voor ons, we laten de verlengde versie voor wat die is.

2. BELGRAVIA GREEN EN 22 INCH WIELEN (1.223 EN 661 EURO)
Weinig nieuwe auto’s vinden we mooi in de kleur groen, maar de Range Rover vraagt er bijna om. In Belgravia Green is hij zeldzaam chic en dat kost maar 1.223 euro meer. De op de Autobiography standaard geleverde 22 inch wielen verruilen we voor exemplaren die in dezelfde kleur gespoten zijn (661 euro) als de metaalkleurige sierelementen aan het koetswerk.

3. ELEKTRISCH UITKLAPBARE TREKHAAK (1.514 EURO)
Om de paarden van dochterlief naar het lokale concours hippique te kunnen brengen en de Boesch te vervoeren vinken we de elektrische uit- en inklapbare trekhaak aan voor 1.514 euro.

4. BERGVAK MET KOELFUNCTIE (779 EURO)
Op het concours of aan de waterkant mag een koel drankje niet ontbreken, dus selecteren we het opbergvak in de middenconsole met koelfunctie voor 779 euro.

5. ELEKTRONISCHE LUCHTVERING (3.254 EURO)
Aan het comfort van een standaard Range Rover valt bijna niets te verbeteren. Bijna, want met de elektronische luchtvering met ‘Dynamic Response’ is het nog nét wat beter. En, nu we toch met het onderstel bezig zijn, vinken we het Electronic Active Differential met Torque Vectoring aan (1.220 euro). Daar wordt zo’n grote ‘Range’ ineens een opvallend handzame auto van.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer