strictly cars with character

Haarscherp en nog sneller: Ferrari 812 GTS Superfast

2 september 2022

Een Ferrari baart altijd opzien. Daar hoeft hij niet geel of rood voor te zijn. Zo ook de 812 GTS Superfast, officieel de opvolger van de F12 Berlinetta die eveneens over een krankzinnig presterende V12 beschikte. Ze lijken op elkaar, maar de Superfast is wéér sneller en mag gerust als het technische hoogstandje van ‘Maranello’ worden gezien.

Ferrari heeft er alles aan gedaan om van de Superfast een stuurmansauto te maken. Het interieur is niet overdreven luxueus en vooral heel erg gericht op rijden. De stoelen zijn vrij simpel uitgevoerd en bieden beperkte verstelmogelijkheden, ook al omdat daar geen ruimte voor lijkt te zijn. Jammer voor heel lange mensen, maar 1,92 meter gaat nog net goed. Ook het dashboard is vrij eenvoudig van opzet, met een keurige ronde toerenteller, aan weerszijde voorzien van een rechthoekig schermpje waar links de snelheid en rechts allerlei andere zaken op af te lezen zijn, zoals de navigatie, temperatuur en allerhande mediazaken. Een bijzonder detail vormt de bediening van de richtingaanwijzers. Aan weerszijde van de claxon zijn een soort klemmen aangebracht die de richting naar rechts of links aangeven. Met een tweede klik gaan ze weer uit. Nooit eerder gezien.

Lees verder

Het gehele artikel en nog veel meer foto’s kunt u teruglezen in CARROS Magazine nr. 5/2022. Nooit iets missen? Neem nu een extra voordelig jaarabonnement (8 nummers).

 

 

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer