Kijk dan snel even hier Kijk dan snel even hier Kijk dan snel even hier CARROS Magazine - Nu in de kiosk (of abonneer): CARROS Magaz
strictly cars with character

Nu in de kiosk (of abonneer): CARROS Magazine #6-2022

5 oktober 2022

Nog geen abonnee? Kijk dan snel even hier, want voor slechts 42 euro (8 nummers) krijg je elke editie automatisch op je deurmat. Zo mis je geen enkel nummer. Dit staat in CARROS Magazine #6-2022.

Carros configurator: BMW i7
De redactie van dit blad loopt nog niet zo heel erg warm voor ‘de elektrische auto’. Maar de BMW i7, de batterij-elektrische variant op basis van de BMW 7 Serie, trekt zeker onze aandacht. Door zijn polariserende design, zijn enorme formaat en… de machtige aandrijflijn. Hoogste tijd om ‘onze’ versie te configureren!


TROEF VAN NIO: VERWISSELBARE ACCU’S
Na in China al zo’n 193.000 auto’s te hebben verkocht acht de firma NIO de tijd rijp om Europa te veroveren. In Noorwegen heeft de Chinese bouwer van louter elektrische auto’s al een bruggenhoofd geslagen, nu is ons land aan de beurt. Belangrijkste wapen: verwisselbare accupakketten.

ALFA ROMEO GIULIA GTA(m): PER GIULIA NAAR DE STELVIO
Onder ons: er is toch weinig mooiers te bedenken dan flink doorrijden rijden op de mooiste wegen in de Alpen? Als je dat, zoals Thomas Bangma, met een Alfa Giulia GTA(m) mag doen ben je een bevoorrecht mens. En mooier nog: hij voelde zich genoodzaakt deze haast spirituele ervaring met u te delen.


HANDGESCHAKELDE TOYOTA GR SUPRA: #SAVETHEMANUAL
Nee, de kop boven dit stuk is geen aansporing om de gebruiksaanwijzing te bewaren, maar roept op de auto met handbak tot een beschermde soort te verheffen. Le Mans winnaar Toyota heeft zich krachtig gecommitteerd aan deze missie en brengt daarom een Supra met een heerlijke handbak.


KIA EV6 GT: CONFECTIEKONING
Het design van de Kia EV6 mag hier en daar dan wat schuren, onderhuids is het een capabele en snelle auto. En in de nu toegevoegde GT-uitvoering verslaat het model zelfs met gemak supersportwagens, zo ontdekte Erik Kouwenhoven.


PORSCHE 718 CAYMAN GT4 RS: SCALPEL
De GT4 RS is de ultieme uitvoering van de Porsche 718 Cayman. Op de openbare weg geef je bijna alles op vier wielen het nakijken, maar toch wil je daar eigenlijk niet zijn. Nee, je wilt naar het circuit.


PER MINI JOHN COOPER WORKS NAAR ZUIDWEST-ENGELAND
Een uitstapje naar Engeland is eigenlijk altijd een goed idee. En met een Mini John Cooper Works wordt de pret alleen maar groter. We reizen van het Minack Theatre in het uiterste Zuidwesten naar het Theatre Royal, Drury Lane - het oudste theater in Londen dat nog in gebruik is. Althans, dat was het idee.


RIJDEN MET ASTON MARTIN DBX 707: GEVOEL VOOR UNDERSTATEMENT
Voor de DBX - de eerste Sports Utility Vehicle van Aston Martin - bouwt het Britse merk in Wales een nieuwe fabriek. Op jaarbasis zullen daar zevenduizend DBX’en gemaakt worden, wat zo’n beetje de helft van de totale Aston Martin-productie is. De conclusie lijkt dan ook gerechtvaardigd dat de DBX voor Aston Martin een belangrijke auto is. Het maakt nieuwsgierig naar de nieuwe topversie, die 707 is gedoopt.

LEX KERSSEMAKERS (62) WEL (EN NIET) WEG BIJ VOLVO: “Je moet altijd open blijven staan voor nieuwe dingen”
Lex Kerssemakers, de enige Nederlander in de raad van bestuur van Volvo Cars, stopt ermee. “Ik ben 62 en aangezien de meeste mensen het tot ongeveer hun tachtigste volhouden wil ik in de resterende achttien jaar andere dingen doen”, zegt hij nuchter. Helemáál weg is hij trouwens niet, bij Volvo, want hij blijft nog een jaar speciaal adviseur. Afscheidsinteriew in een Veldhovense mancave, tussen Volvo’s en Alfa Romeo’s.


Two of a kind: Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 versus BMW i4 eDrive 40
Nou doet ‘ie het wéér, een ‘fossiele’ auto met een elektrische auto vergelijken. Als verzachtende omstandigheid geldt dat er nu sprake is van een autobiografisch element. Thomas Bangma verklaart zich nader inzake een vergelijking tussen een auto die hij zelf graag zou rijden en een auto die hij anderen met volle overtuiging aanraadt.


DE DAILY DRIVER VAN VINCENT KETELAARS: “Een uitstervend ras dat ik blijf koesteren”
De Daily Driver van Vincent Ketelaars is een Audi S4 Cabriolet uit 2006: “De zoektocht duurde bijna vier maanden. Toen zag ik hem op een Duitse occasionsite staan, diep in Oost-Duitsland, tegen de Tsjechische grens. Ik kocht hem direct en ongezien met de gedachte ‘Liever deze met wat werk eraan, dan een perfecte, maar kleurloze.’”


CITROËN CX (1974-1991)
De opvolger van de gelauwerde DS heeft moderne techniek en een nauwelijks te evenaren comfort. Tijd dus voor een hernieuwde kennismaking.


SIATA DAINA SPORT BERTONE (1953)
Van de Siata Sport bestaan er vermoedelijk nog maar een stuk of vier. Toch vond Yuri van Koeveringe een exemplaar. En meteen ook de mooiste.


KLASSIEKERTRENDS
De huidige politieke en maatschappelijke omstandigheden laten zich voelen in de klassiekerwereld. Dat heeft voor- en nadelen, stelt Martin van der Zeeuw.

MONCEAU MERCEDES-BENZ E-SLC: ELEKTRISCH KLASSIEK
Een klassieker ombouwen naar elektrisch is, om het zachtjes uit te drukken, niet onomstreden. Velen zien het als heiligschennis. Maar als het nou ‘passend’ gebeurt, met respect voor het origineel, zou het dan toch niet een optie voor de toekomst zijn? Het is in elk geval de insteek van Monceau Automobiles in Hasselt (B), specialist in het elektrificeren van klassieke Mercedessen.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer